În stare de bine

Tandem BikeFland

Proiect derulat de Asociația Clubul Sportiv Tandem Arena

Tinerii cu deficiențe de vedere din Buzău, Arad, Cluj, Târgu Frumos, Timișoara și București vor practica ciclismul în tandem în cadrul proiectului Tandem BikeFland, derulat de Asociația Tandem. Mai mult decât atât, asociația le pregătește o Școală de Vară la Baza Sportivă Izvorani și un Campionat Național de Biciclete Tandem, în toamnă.

 

Durată: 6 luni

Aria de desfășurare: urban

Localități: București, Buzău, Cluj, Arad, Timișoara, Târgu Frumos (jud. Iași)

Buget proiect: 235.000 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1

Domeniu: sport

 

SCOP

Scopul proiectului este acela de a oferi posibilitatea practicării ciclismlui în tandem ca activitate de loisir și de performanță persoanelor cu deficiențe de vedere. Tototdată proiectul își propune organizarea unei școli de vară de inițiere în ciclism pentru tineri nevăzători alături de tineri sportivi valizi, precum și a unei competiții naționale de paraciclism care se va desfășura în cadrul unei competiții sportive de masă.

 

REZUMAT

Nevoia identificată constă în sedentarismul crescut în rândul tinerilor cu deficiențe de vedere și posibilitățile reduse ale acestora de practicare a unor activități sportive. Scopul proiectului este acela de a oferi posibilitatea practicării ciclismului în tandem ca activitate de loisir și de performanță persoanelor cu deficiențe de vedere. Activități: achiziționarea și distribuirea a 15 biciclete tandem și a 30 seturi de echipamente de bicicletă către 5 licee de nevăzători din țară; organizarea unei școli de vară de paraciclism la Baza Sportivă Izvorani; desfășurarea antrenamentelor de masă în cadrul liceelor speciale pentru elevi cu deficiențe de vedere; organizarea unei competiții naționale de ciclism în tandem, Tandem BikeFland. Rezultate: accesul elevilor la paraciclism, Școala de Vară de la Izvorani, Campionatul Național de Biciclete Tandem Tandem BikeFland, promovarea sportului ca metodă de incluziune.