În stare de bine

Asistență stomatologică mobilă pentru refugiații ucraineni din tabăra de refugiați de la Iași

Proiect derulat de Asociația Merci Charity Boutique

Prin intermediul proiectului Asistență stomatologică mobilă pentru refugiații ucraineni din tabăra de refugiați de la Iași, Asociația Merci Charity Boutique va oferi, în următoarele 4 luni, servicii de asistență stomatologică pentru 200 de persoane și produse de igienă orală pentru 1000 de persoane găzduite în tabăra pentru migranți și refugiați amenajată pe stadionul Tineretului din Iași.

Durată: 4 luni (5 aprilie 2022 – 4 august 2022)

Aria de desfășurare: urbană

Localități: Jud. Iași

Buget proiect: 71,978.00 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1/2022, Granturi Rapide

 

Despre proiect

Potrivit ordinului emis de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, serviciile de asistență stomatologică nu sunt decontate de către stat pentru migranții și refugiații din Ucraina care ajung pe teritoriul României. Pentru a veni în întâmpinarea acestei provocări, Asociația Merci Charity Boutique va oferi, prin intermediul unui parteneriat încheiat cu Crucea Roșie Iași, asistență stomatologică gratuită în regim mobil pentru 200 de adulți și copii și 1000 de pachete de profilaxie orală pentru persoanele găzduite în tabăra de refugiați din Iași.

În perioada aprilie – august 2022, cabinetul stomatologic mobil folosit de asociație în comunitățile din județul Iași va oferi servicii de asistență stomatologică gratuită în tabăra de refugiați din Iași, o zi pe săptămână, în baza unui program agreat cu Crucea Roșie Iași și promovat în rândul refugiaților găzduiți temporar aici. După stabilirea elementelor logistice (legate de amplasarea cabinetului mobil, accesul la curent, programul de funcționare), recrutarea medicilor și a unui translator care să faciliteze comunicarea, cabinetul va fi pregătit pentru intervenții și va începe programarea refugiaților care solicită servicii stomatologice. În paralel, membrii asociației vor distribui, împreună cu voluntarii, pachetele cu produse de igienă orală în rândul refugiaților găzduiți în tabără.