În stare de bine

Bona Dea – Femei puternice în comunități locale

Proiect derulat de Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA în parteneriat cu Centrul Cultural al Romilor „O Del Amenca” și Asociația Juriștilor Romi RomaJust

Vor fi organizate întâlniri cu peste 450 de femei din Valea Seacă (Bacău), Fetești (Ialomița), Slobozia Bradului și Tâmboești (Vrancea) și Barcea (Galați), prin care acestea  vor fi conştienizate cu privire la drepturile femeilor și importanța implicării lor civice, cât și privind sănătatea și siguranța femeilor. Pentru 50 dintre aceste femei se va oferi asistență juridică printr-o caravană mobilă.

Durată: 2,5 luni

Localități: Valea Seacă (jud. Bacău), Fetești (jud. Ialomița), Slobozia Bradului, Tâmboești (jud. Vrancea), Barcea (jud. Galati)

Buget proiect: 175.000 lei; proiect finanțat în cadrul Hackathonului de proiecte #înstaredebine

Domeniu: drepturile femeilor

 

SCOP

Proiectul îşi propune să contribuie la realizarea egalității de șanse în rândul femeilor din 5 comunități vulnerabile prin informare, conștientizare și prin împuternicirea lor.

Se dorește creșterea informării și conștientizării a 450 de femei cu privire la drepturile femeilor și importanța implicării lor civice, cât și despre sănătatea și siguranța femeilor prin întâlniri dedicate femeilor la nivel local cu experți pe parcursul a două luni și jumătate în Valea Seacă (jud. Bacău), Fetești (jud. Ialomița), Slobozia Bradului, Tâmboești (jud. Vrancea), Barcea (jud. Galati).

De asemenea, proiectul urmărește  creșterea accesului la justiție printr-o caravană juridică pentru minim 50 de femei, dezvoltarea abilităților de intervenție integrată în cazuri de încălcare a drepturilor femeilor, sub forma echipelor multidisciplinare, în randul a 25 de persoane resursă și îmbunătățirea accesului publicului larg la informații despre drepturile femeilor și oferirea unui discurs alternativ despre femei din grupuri vulnerabile prin informarea online a 5.000 de persoane și desfașurarea unei campanii de sensibilizare timp de două luni jumătate.