În stare de bine

„La feminin” – instalație multimedia interactivă

Proiect derulat de Asociația Noi Re-creăm în parteneriat cu Centrul Multimedia Teatru FiX și Asociația Lindenfeld – Programul Educațional Ajungem Mari

Proiectul își propune promovarea modelelor feminine din sectorul cultural și conștientizarea impedimentelor și a dificultăților cu care se confruntă femeile din acest sector. Vor fi realizate interviuri și fotografii care vor face parte dintr-o instalație artistică multimedia deschisă publicului la Iași și Timișoara.

 

Durată: 2,5 luni

Localități: Iași, Timișoara

Buget proiect: 112.100 lei; proiect finanțat în cadrul Hackathonului de proiecte #înstaredebine

Domeniu: drepturile femeilor

 

SCOP

 Scopul proiectului „La feminin” este de a sonda principalele stereotipuri de gen cu care se confruntă profesioniștii femei din domeniul cultural, identificând cele mai stringente probleme și obstacole întâlnite de acestea în parcursul lor profesional.

Obiectivele principale sunt promovarea modelelor feminine din sectorul cultural, adresarea normelor sociale și a stereotipurilor negative privind rolul femeilor din domeniul cultural și conștientizarea impedimentelor și a dificultăților cu care se confruntă femeile din acest sector. Specific, se dorește conceperea și realizarea unei instalații artistice multimedia, sondarea stereotipiilor de gen din sectorul cultural, prin realizarea a 10 interviuri și seturi de fotografii cu profesioniști femei din acest domeniu, și promovarea modelelor feminine din sfera culturii, prin prezentarea expoziției „La feminin” în orașele Timișoara și Iași.