În stare de bine

Femeie. C.L.A.R. Sat. Teatru

Proiect derulat de Fundația de Sprijin Comunitar în parteneriat cu Asociația Mutatis Mutandis și Asociația Cultură’n Șură

Proiectul oferă activități de informare, educație, consiliere și acces la servicii medicale, sociale și psihologice unui număr de 250 de femei provenind din Bacău și alte patru comunități rurale din județ (Stănișești, Motoșeni, Dealu Morii, Podu Turcului). Experiențele lor de viață vor inspira o piesă de teatru despre riscurile asociate depresiei postpartum, cu consecințe asupra educației copiilor, relațiilor de cuplu și calității vieții în ansamblul ei.

 

Durată: 2,5 luni

Localități: Stănișești, Dealu Morii, Podu Turcului, Motoșeni (jud. Bacău), Bacău, București, Cluj, Iași

Buget proiect: 158.540 lei; proiect finanțat în cadrul Hackathonului de proiecte #înstaredebine

Domeniu: drepturile femeilor

 

SCOP

 Proiectul își propune oferirea unui număr de 250 de femei provenind din 4 comunități rurale (Stănișești, Dealu Morii, Podu Turcului, Motoșeni) si din orașul Bacău activități de informare, educație, consiliere și acces la servicii medicale, sociale și psihologice menite să le ajute să își îmbunătățească standardul de viață. În același timp, experiențele lor de viaţă vor deveni inspirație pentru realizarea unui spectacol de teatru de conștientizare națională a riscurilor asociate depresiei post-partum cu consecințe asupra educației copiilor, relațiilor de cuplu, calității vieții în ansamblul ei.