În stare de bine

Construirea capacității locale de producție a echipamentelor medicale: costume medicale de protecție pentru cadrele medicale, produse în România

Proiect derulat de Asociația Merci Charity Boutique

Asociația Merci Charity Boutique va produce 4000 de costume medicale de protecție și le va distribui în spitale Covid-19 din întreaga țară. Asociația a produs deja un prototip pentru un costum de protecție medicală, iar odată cu autorizarea lui, acesta va fi produs în Atelierul Merci, unde lucrează femei în situații dificile.

Durată: 6 luni

Aria de desfășurare: național

Localități: București

Buget proiect: 149.833 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1/2020 – În stare să ajut

SCOP

Scopul proiectului este construirea capacității locale pentru producția de costume medicale de protecție de către ateliere de croitorie pentru a contribui la rezolvarea lipsei de costume medicale de protecție pentru personalul medical. O soluție locală pe termen scurt pentru lipsa de echipament medical de protecție în spitalele românești este producția locală, cu țesături adecvate și respectând standardele.

OBIECTIVE

  1. Producția de 4.000 de costume medicale de protecție pe parcursul a 6 luni, pentru distribuire în spitalele Covid-19 românești;
  2. Distribuția a 670 de piese de costume medicale de protecție/lună timp de 6 luni în spitalele Covid-19 din România;
  3. Asigurarea temporară a locurilor de muncă pentru 8 – 10 croitori/ateliere de croitorie mici din București.

REZUMAT

În actuala criză Covid-19, spitalele românești sunt profund afectate de deficitul de echipamente medicale de protecție. Chiar dacă Guvernul dă comenzi pentru echipamente medicale, contractele din întreaga lume nu mai sunt onorate. În prezent, 15% dintre persoanele infectate din România provin din rândul personalului medical. Există semnale constante de alarmă trase de personalul medical că echipamentul nu este suficient și fără acesta, mai devreme sau mai târziu se vor infecta și vor deveni incapabili să trateze pacienții.

Scopul proiectului este construirea capacității locale pentru producția de costume medicale de protecție de către ateliere de croitorie, pentru a contribui la rezolvarea lipsei de costume medicale de protecție pentru personalul medical. În 2016, Asociația Merci Charity Boutique a deschis o întreprindere socială sub umbrela organizației – un atelier de croitorie (Atelier Merci) care angajează femei în situații dificile să lucreze ca croitori și donează 100% din profit pentru proiectul de asistență medicală mobilă al asociației.

Personalul nostru a produs deja un prototip pentru un costum de protecție medicală, acesta urmând a fi înaintat spre aprobare autorităților românești responsabile pentru autorizarea articolelor de îmbrăcăminte de protecție medicală, cu care asociația este deja în legătură. După autorizarea prototipului, asociația va colabora cu 8-10 croitori locali care vor produce costumul pentru ca acesta să fi donat spitalelor Covid-19 din țară.