În stare de bine

#AjutSpitalulSofia

Proiect derulat de Asociația Spital Sofia Sebeș

Asociația Spital Sofia Sebeș implementează proiectul #AjutSpitalulSofia, care va dota Spitalul Municipal Sebeș cu echipamente medicale și va oferi materiale și echipamente de protecție personalului medical din spital care lucrează cu pacienții infectați cu noul coronavirus .

Durată: 5 luni

Aria de desfășurare: urban

Localități: Sebeș (județul Alba)

Buget proiect: 149,879 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1/2020 – În stare să ajut

SCOP              

Sprijinirea accesului la echipamente și materiale medicale, în mod egal, pentru corpul medical aflat într-o categorie de vulnerabilitate, cauzată de pandemia Covid-19.

OBIECTIVE

  1. Dotarea cu echipamente medicale necesare tratării pacienților internați în Spitalul Municipal Sebeș, infectați cu virusul Covid-19;
  2. Dotarea cu materiale și echipamente de protecție destinate personalului medical al Spitalului Municipal Sebeș;
  3. Îmbunătățirea accesului comunității la informații corecte în privința modalităților de evitare a îmbolnăvirilor.

REZUMAT

Problema pe care proiectul o adresează este nevoia achiziționării de aparatură pentru funcțiile vitale și de echipamente de protecție pentru Spitalul Sebeș. Scopul proiectului este sprijinirea accesului la echipamente și materiale medicale, în mod egal, pentru corpul medical aflat într-o categorie de vulnerabilitate, cauzată de pandemia Covid-19, urmărindu-se dotarea Spitalului Municipal Sebeș cu echipamente medicale și oferirea de materiale și echipamente de protecție personalului medical.

Deși au fost întreprinse și alte acțiuni de dotare a spitalului, activitățile proiectului sunt necesare pentru că echipamentele și materialele existente nu sunt suficiente pentru întreg personalul și pentru deservirea tuturor cazurilor de bolnavi care se vor adresa unității spitalicești. Proiectul are în vedere patru priorități:

  • limitarea răspândirii virusului în rândul cadrelor medicale, prin măsuri specifice;
  • asigurarea furnizării de echipamente medicale pentru Spitalul Municipal Sebeș;
  • asigurarea de produse și materiale de protecție pentru personalul medical;
  • punerea la dispoziția comunității a informațiilor specifice relevante pentru contracararea efectelor pandemiei.