În stare de bine

Curs online de scriere de proiecte

Programul #CreștemONGuri #ÎnStareDeBine vine în întâmpinarea nevoilor organizațiilor neguvernamentale din România cu un nou curs – de data aceasta online – cu și despre scrierea unei propuneri de finanțare. Cursul constă în două etape: parcurgerea unui modul online, urmată de o întâlnire online, și se derulează în perioada 18 – 30 septembrie 2020.

Prin acest proces ne propunem să subliniem aspecte teoretice importante legate de scrierea de proiecte, să lucrăm efectiv la o propunere de proiect relevantă pentru fiecare dintre organizațiile participante, propunere care să primească feedback concret, și să ne și întâlnim apoi în cadrul unei întâlniri online de aproximativ 2 ore despre tips and tricks cu pentru scrierea de proiecte.

Cursul se adresează EXCLUSIV organizațiilor neguvernamentale. Pentru mai multe întrebări, persoana de contact este Vlad Dumitrescu – vlad.dumitrescu@fdsc.ro.

Organizațiile interesate trebuie să aibă în vedere că procesul constă în următoarele etape, fiecare dintre ele fiind obligatorie:

  1. ÎNSCRIERE

Dacă sunteți interesați să participați, vă puteți înscrie AICI până cel târziu miercuri, 16 septembrie. Rezultatele selecției (max. 25 de organizații) se vor comunica până cel târziu vineri, 18 septembrie.

  1. MODUL ONLINE DE SCRIERE DE PROIECTE

În perioada 18 – 25 septembrie, persoanele selectate vor parcurge modulul online de scriere de proiecte, ce poate fi accesat AICI. Modulul este creat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și este o variantă de 40 de minute de conținut video care are în centrul procesului un exercițiu de completare a unei cereri de finanțare. Destul de simplu și comprehensibil, zicem noi. După ce ați parcurs modulul și ați realizat exercițiul de scriere a propunerii, așteptăm propunerile de proiecte pentru a vă oferi feedback pe ele. Termenul limită pentru finalizarea modulului online și trimiterea proiectelor pentru feedback este cel târziu vineri, 25 septembrie.

  1. ÎNTÂLNIRE ONLINE

Întâlnirea online o vom avea miercri, 30 septembrie între orele 16:00 – 17:30 pe Zoom, unde vom discuta despre cum a decurs scrierea proiectului, vom răspunde întrebărilor voastre și vom trece în revistă câteva tips & tricks utile și importante pentru scrierea de proiecte.

Cursul este susținut de Vlad Dumitrescu, coordonator #CreștemONGuri #ÎnStareDeBine. Vlad este în esență ONGist. A început să se implice în sectorul asociativ acum 20 de ani prin ecosistemul UNESCO, unde s-a îndrăgostit de zona de educație (în particular cea nonformală), tineret și cultură, zonă care a alimentat-o prin implicarea voluntară în diverse alte proiecte și organizații. Pe parcursul anilor, lucrând la nivel național și internațional pentru mai multe entități, s-a adăugat ceva experiență și pe zona de participare civică și de luptă pentru drepturile tuturor oamenilor, precum și pasiunea pentru lucrul cu și pentru alte organizații neguvernamentale. Motiv pentru care de 10 ani lucrează la Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, pentru a dezvolta capacitatea organizațiilor de a acționa eficient în interesul comunităților, în special prin programe de finanțare, training și procese de dezvoltare organizațională.