În stare de bine

Edu-Fun prin Artă, Asociația Happiness of Colors

Edu-Fun prin Artă

#InStareDeBine

Proiect derulat de de Asociația Happiness of Colors

Prin intermediul proiectului Edu-Fun prin Artă, Asociația Happiness of Colors își propune reducerea riscului de abandon școlar din comuna Clejani, prin cultură, pentru un număr de cel puțin 25 de copii participanți la ateliere de pregătire în artele spectacolului, terapie creativă și muzică. Copiii rromi și ne-romi cu vârste cuprinse între 10-14 ani vor participa la atelierele pentru care au fost selectionați cu scopul dezvoltării inteligenței emoționale, cultivării sentimentului de valoare personală și relaționarea cu cei din jur în mod nediscriminatoriu.

Durată proiect: 9 luni (1 august 2024 – 30 Aprilie 2025)

Aria de desfășurare: rurală

Localități: Com Clejani, Bulbucata și Letca-Noua/Ghimpați

Buget proiect: 156,569.99 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1/2024

Despre proiect

Proiectul va contribui la soluționarea unor probleme majore cu care se confruntă o mare parte dintre copiii romi și neromi din comuna Clejani. Din 2021, odată cu campania de întrajutorare ale asociației, am cunoscut o mare parte dintre copiii si familiile acestora din com Clejani și comunele învecinate. Comuna Clejani are peste 900 copii cu posibități materiale reduse, mulți dintre ei de etnie rromă, cu părinți plecați la muncă peste hotare sau beneficiari de servicii sociale.

Se intenționează selecționarea a 25 de copii talentați, dar defavorizați care să beneficieze de proiectul EduFun prin artă, obiectivul principal fiind dezvoltarea și crearea unei punți de comunicare între copiii rromi și ne-romi.

Proiectul își propune ca în urma activităților desfășurate pe parcursul celor 9 luni să creeze cu copiii un spectacol de teatru (cu costume, machiaj, décor, proiecție și muzică) și o expoziție de desen, pictură experimentală/abstractă în care copiii vor deveni actori și artisti. Proiectul mai vizează inițierea și formarea a 2 cadre didactice, care vor învăța din metodologia și exercițiilor folosite de mentori.