În stare de bine

Factori esențiali pentru o sănătate bună: alimentația și mișcarea

Proiect derulat de Asociația M.A.M.E.

Proiectul facilitează accesul gratuit la consiliere nutrițională și recuperare medicală prin fiziokinetoterapie pentru 90 de copii diagnosticați cu boli grave, în vederea îmbunătățirii stării de sănătate, dezvoltării unor deprinderi de viață sănătoasă și prevenirii apariției unor complicații sau a altor afecțiuni grave. De asemenea, proiectul își propune să crească gradul de informare la nivel de societate despre importanța adoptării unui stil de viață sănătos, prin realizarea și distribuirea kit-ului „Fii sănătos, trăiește frumos!”.

Durată: 5 ½ luni (octombrie 2020 – martie 2021)

Aria de desfășurare: urban

Localități: București

Buget proiect: 48,000.00 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 2/2020

Domeniu: viață sănătoasă

Despre proiect 

Alimentația și activitatea fizică sunt două dintre elementele esențiale care stau la baza unei stări de sănătate adecvate, necesare prevenirii apariției unor afecțiuni cardiovasculare, digestive sau metabolice. Asociatia M.A.M.E. cunoaște îndeaproape ce impact au astfel de boli asupra copiilor, deoarece de aproape 12 ani este alături de copiii diagnosticați cu cancer și alte boli grave din România, în special  de cei care provin din medii defavorizate. În fiecare an, aproximativ 150 de copii beneficiază gratuit de diverse servicii psiho-socio-medicale în cadrul Centrului Steluțelor, un centru de recuperare înființat de organizație. În contextul actual, marcat de criza Covid-19, majoritatea copiilor beneficiari ai organizației au fost izolați la domiciliu, lucru ce și-a pus amprenta într-o manieră negativă asupra stilului de viață, prin lipsa de mișcare, dar și prin absența unui regim alimentar adecvat.

Proiectul presupune realizarea kit-ului „Fii sănătos, trăiește frumos!”, destinat copiilor diagnosticați cu boli grave, părinților lor și cadrelor didactice, care cuprinde, într-o formă creativă și interactivă, informații despre ce presupune nutriția sănătoasă, metode de a stimula copiii să facă mișcare în aer liber și în interior, soluții pentru stimularea curiozității și implicării copiilor în proiecte utilizând medii digitale, dar și sfaturi despre măsurarea periodică a parametrilor de sănătate. Totodată, proiectul presupune derularea a cel puțin 600 de ședințe de consiliere nutrițională și a 960 de ore de recuperare medicală prin kinetoterapie destinate copiilor diagnosticați cu boli grave beneficiari ai Centrului Steluțelor sau semnalați de către spitale, DGASPC-uri sau alte ONG-uri cu care Asociația M.A.M.E. colaborează.