În stare de bine

Fii bine cu tine! Educație & Prevenire NU dependență

#InStareSaAjut

Proiect derulat de Asociația Lindenfeld

Proiectul Fii bine cu tine! Educație & Prevenire NU dependență vizează prevenirea și reducerea riscului asociat consumului de droguri în rândul a 250 de tineri institutionalizați din România printr-o abordare integrată care include suport educațional, moral și emoțional centrat pe dezvoltarea de comportamente și acces la servicii specializate (psihoterapie si grupuri de suport) în vederea adoptării unui stil de viață sănătos.

Durată proiect: 5 luni, 15.01.2024 – 14.06.2024

Aria de desfășurare: urban

Locație: București

Buget proiect 153,650.00 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 3/2023, #InStareSaAjut

Despre proiect

Proiectul Fii bine cu tine! Educație & Prevenire NU dependență contribuie la prevenirea și reducerea riscurilor asociate consumului de droguri în rândul tinerilor institutionalizați printr-o abordare integrată, care include suport educațional, moral, emoțional centrat pe dezvoltarea de comportamente și acces la servicii specializate (psihoterapie) în vederea adoptării unui stil de viață sănătos.

Proiectul Fii bine cu tine! Educație & Prevenire NU dependență vizează pregătirea în domeniul prevenției și reducerii riscurilor asociate consumului de droguri a 70 multiplicatori și a 250 tineri institutionalizați cu vârste între 12-18 ani, aflați în situații și în medii de risc în ceea ce privește consumul de substanțe, pentru a adopta comportamente și atitudini care implică un stil de viață sănătos, precum și sprijinirea a 21 de tineri institutionalizați prin acces la ședințe de terapie și grupuri suport în Bucuresti și Cluj pentru a depăși situația de vulnerabilitate.