În stare de solidaritate
Proiect derulat de Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale
Proiectul În stare de solidaritate sprijină 2.200 de beneficiari din 11 localități din județul Cluj pentru a trece prin criza generată de pandemia actuală. Aceștia vor primi pachete lunare cu alimente și produse de igienă, iar elevii vor fi sprijiniți pentru a avea acces la învățământul digital.
Durată: 3 luni
Aria de desfășurare: rural
Localități: Poiana, Pata Rât, Luncii, Icar, Teclu, Bonțida, Apahida, Cojocna, Cămărașu, Luna, Viișoara (județul Cluj)
Buget proiect: 235.000 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1/2020 – În stare să ajut
SCOP
Promovarea solidarității, în colaborare cu autoritățile locale, prin sprijinirea accesului egal și echitabil la resurse de necesitate imediată pentru beneficiari din 12 comunități izolate din județul Cluj, aflate în stare de precaritate severă. În fiecare lună se vor distribui pachete ce conțin alimente și produse de igienă, iar elevii vor fi sprijiniți pentru a avea acces la învățământul digital.
OBIECTIVE
- Spijinirea unui număr de 2.200 de persoane prin acordarea de ajutor de urgență: produse alimentare neperisabile, dezinfectanți, detergent (conform evaluărilor DAS SLAP);
- Sprijin urgent pentru 150 de elevi vulnerabili din clasele IV – VIII prin acces la învățământul digital: suport școliilor și tablete adaptate învățământului online;
- Campanie media online pentru 10.000 de beneficiari, cu scopul de a oferi informații adaptate nevoilor lor urgente (inclusiv suport acordat de specialiștii din organizație printr-un grup online).
REZUMAT
Criza pandemică scoate la suprafață și apasă pe întreaga societate. Comunitățile selectate în cadrul acestei inițiative se află poziționate la periferie, atât geografic, cât și social. Cel puțin 75% dintre acestea sunt de etnie romă, în aceste momente confruntându-se și cu un puternic val de propagare a rasismului.
Prin această inițiativă putem vom sprijini în mod direct, eficient și concret 2.200 de beneficiari, prin oferirea de suport urgent pentru a trece peste criza actuală. Pe parcursul celor 3 luni de proiect se vor realiza acțiuni de sprijin lunar, pe de o parte prin servicii de furnizare de produse alimentare și dezinfectanți pentru circa 400 de familii aflate în stare severă de precaritate, iar pe de altă parte prin sprijinirea unui număr de 150 de elevi vulnerabili din clasele a IV-a și a VIII-a pentru a avea acces la învățământul digital, oferindu-se suport voluntar școlilor și tablete adaptate învățământului online.