În stare de bine

Integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități motrice prin activități sportive – Cupa României la baschet în scaun rulant

Proiect derulat de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu

Prin intermediul proiectului Integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități motrice prin activități sportive – Cupa României la baschet în scaun rulant, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu va sprijini, timp de 7 luni, 28 de persoane cu dizabilități care trăiesc în Sibiu, Cluj, Brașov și Deva și le va implica în antrenamente săptămânale de baschet în scaun rulant. La finalul proiectului, participanții vor avea ocazia să participe la un eveniment sportive național, Cupa României la baschet în scaun rulant.

Durată: 7 luni (15 septembrie 2022 – 14 aprilie 2023)

Aria de desfășurare: națională

Localități: Sibiu, Selimbăr, Orlat, Poplaca, Cisnădie (jud. Sibiu), Brașov, Cluj și Deva

Buget proiect: 249,390.00 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 2/2022

Despre proiect

Potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății, aproape 15% din populația mondială reprezintă oameni care trăiesc cu o dizabilitate locomotorie, de auz, cognitivă, vizuală, auditivă, mentală, emoțională, de vorbire, de învățare, dezvoltată pe parcursul vieții sau încă de la naștere. Persoanele cu nevoi speciale sunt considerate a fi cea mai mare minoritate din lume.

Statisticile din România arată că numărul persoanelor cu dizabilități la nivel național, comunicat la sfârșitul anului 2020 de către direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, a fost de 857.638 de persoane.

După un prim proiect finanțat prin În Stare de Bine și derulat în 2021, Clubul Sporitv Comunitar Sibiu continuă eforturile începute încă din anul 2018 în lucrul cu persoanele cu dizabilități și va organiza, în cadrul proiectului Integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități motrice prin activități sportive – Cupa României la baschet în scaun rulant, o competiție națională care va aduce împreună practicanții de baschet în scaun rulant din patru orașe din România.

După ce timp de 7 luni de zile, 28 de persoane cu dizabilități, membre în 4 echipe de baschet în scaun rulant formate în Sibiu, Brașov, Deva și Cluj-Napoca, vor participa la antrenamente săptămânale de baschet, la finalul proiectului acestea vor avea ocazia să participe la competiția națională Cupa României la Baschet în Scaun Rulant, ce va presupune 2 turnee și 18 meciuri organizate în decembrie 2022 și martie 2023.