În stare de bine

Căutăm oameni care construiesc comunități pentru a participa în cadrul Laboratorului Creștem Comunități #ÎnStareDeBine

Noi, la Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, vrem să creștem o Românie În Stare de Bine. Pentru asta avem nevoie de comunități puternice și de oameni implicați. Cum putem să creștem implicarea în comunitate? Prin aportul și rezultatele muncii organizațiilor neguvernamentale. În această vară, continuăm să pilotăm modalități de dezvoltare a sectorului neguvernamental în cadrul evenimentului offline Laboratorul Creștem Comunități În Stare de Bine, parte a programului #Creștem ONG-uri, susținut de Kaufland România.

Scopul evenimentului este de a lucra împreună cu un grup de oameni pasionați de lucru în societatea civilă, cu experiență în construcția și dezvoltarea de comunități, pentru a experimenta diferite modalități de a-și duce munca în și pentru comunitățile lor la următorul nivel. Cei prezenți vor schimba bune practici, se vor inspira din activitățile și metodologiile folosite de alte organizații și își vor întări și înmulți conexiunile în interiorul sectorului societății civile din România.

Căutăm 20 de persoane pentru a forma un grup:

–        Divers – căutăm oameni din generații diferite, din diferite regiuni ale țării și din diferite sectoare ale societății civile (ONG-uri, grupuri informale, companii sau instituții publice, freelanceri, antreprenori, artiști și nu numai), cu experiență, interes și practică în construcția și dezvoltarea de comunități; 

–        Deschis – căutăm oameni care sunt inclusivi în practicile și abordările lor, cu preocupare față de propriul proces de învățare și creștere, cu deschidere către colaborare, cu flexibilitate către implicare într-un proces experiențial care necesită participare activă și dincolo de zilele petrecute împreună;

–        Asumat – căutăm oameni care practică și lucrează direct în comunitățile lor, care înțeleg rolul pe care îl au în aceste comunități dar și în ansamblul dezvoltării societății civile, care au gândire strategică și sistemică și pot duce mai departe experiența din cadrul evenimentului.

Întregul proces cuprinde următoarele etape:
  1. Anunț și selecție: în perioada 28 aprilie – 08 mai 2022 avem deschis apelul de selecție pentru participare, iar pe data de 11 mai 2022 anunțăm rezultatele selecției*.
  2. Pregătire eveniment: în perioada 14 – 25 mai 2022 vom lansa câteva ”teme” și provocări pregătitoare pentru oamenii selectați să participe, pentru a construi împreună o experiență cât mai completă și relevantă la eveniment.
  3. Laboratorul Creștem Comunități #ÎnStareDeBine: în perioada 28 mai-1 iunie 2022 ne întâlnim la Aluniș, comuna Colți, jud. Buzău. Mai multe detalii despre agenda evenimentului și aspecte logistice vor fi transmise persoanelor selectate.
  4. Post eveniment/ continuare: în perioada imediat următoare Laboratorului vom continua învățarea, astfel încât să ducem mai departe ce am început în cadrul evenimentului.

*Persoanele interesate să participe la eveniment sunt conștiente de etapele sus menționate și își pot asuma participarea la întregul proces.

La ce să te aștepți:

– La 5 zile de învățare accelerată, împachetate într-un design de eveniment participativ și colaborativ, care te invită să fii activ și să contribui la co-crearea procesului de învățare;

– La provocarea de a ieși din zona de confort și invitația de a experimenta diferite tehnici și metode de lucru atât la nivel individual/ personal dar și organizațional;

– La oameni resursă și practicieni din diferite zone și medii care vin cu diferite abordări care te pot ajuta să integrezi mai bine ansamblul lucrului împreună, sistemic, și să îți îmbunătățești activitatea din cadrul organizației tale;

– La un program dinamic, care, chiar dacă va fi presărat cu momente de pauză, îți va solicita prezența și atenția 100%, pentru a avea o experiență completă.

Detalii logistice:
  • FDSC acoperă costurile de cazare, masă și pauze de cafea pe toată perioada evenimentului;
  • FDSC NU va deconta costurile de transport înspre/ dinspre locația evenimentului. Cu toate acestea vom pune la dispoziție pentru cei interesați un autocar închiriat care va pleca pe 28 mai de dimineață din București și se va întoarce pe 1 iunie, pe seară;
  • selecția participanților va ține cont de completarea în întregime și relevanța formularului de candidatură, de motivația și experiența persoanelor care aplică, de disponibilitatea de asumare a întregului proces detaliat în acest anunț. Selecția va urmări, de asemenea, echilibrarea numărul de locuri disponibile astfel încât grupul de participanți să cuprindă atât persoane din comunitatea ONGurilor În Stare de Bine (organizații selectate spre finanțare în cadrul programului de finanțare), persoane din programul #Creștem ONGuri În Stare de Bine, ediția 4, dar și persoane care nu fac parte din ecosistemul programului În Stare de Bine.

Deci, vrei să te conectezi mai bine la sectorul neguvernamental din România? Să experimentezi și să împărtășești diferite metode și tehnici de abordare a construcției și dezvoltării de comunități? Să lucrezi cu tine și să-ți (re)întărești motivația de a contribui în continuare pentru schimbare socială în comunitatea ta?

Atunci completează formularul de candidatură de A I C I până pe data de 8 mai 2022, inclusiv și așteaptă de la noi un răspuns privind selecția până pe data de 11 mai 2022. Odată cu anunțul selecției vom reveni cu mai multe informații despre eveniment și structura acestuia către cei selectați.

Încă nu te-am convins? Contactează-ne oricând pentru întrebări/ neclarități sau orice alte nedumeriri la următoarea adresă de email:  vlad.dumitrescu@fdsc.ro