În stare de bine

Persoane cu dizabilități – valorizare și reintegrare prin sport

Proiect derulat de Asociația Club Sportiv Comunitar Sibiu

Prin intermediul proiectului „Persoane cu dizabilități – valorizare și reintegrare prin sport”, cel puțin 20 de persoane cu dizabilități motrice din orașul Sibiu și din localități învecinate vor participa la antrenamente de baschet și atletism în cadrul Clubului Sportiv Comunitar Sibiu, adaptate stării lor fizice și psihice, pentru o perioadă de 8 luni.

Durată: 8 luni

Aria de desfășurare: urbană

Localități: com. Selimbar, com. Orlat, com. Poplaca, orașul Cisnadie, orașul Sibiu, jud. Sibiu

Buget proiect: 193,360.00 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1/2021

Despre proiect

Scopul proiectului „Persoane cu dizabilități – valorizare și reintegrare prin sporteste îmbunătățirea stării de sănătate fizică și emoțională a persoanelor cu dizabilități și stimularea integrării lor sociale prin implicarea acestora în activități sportive de baschet și atletism, desfășurate în scaun rulant.

Clubul Sportiv Comunitar Sibiu a început să lucreze, încă din anul 2018, cu persoane cu dizabilități fizice și mintale. Deși a pornit, inițial, de la 3 persoane cu dizabilități dornice de mișcare, pe parcursul celor 3 ani membrii clubului au dezvoltat o echipă de baschet și atletism care numără, în prezent, 9 persoane cu dizabilități, care practică aceste sporturi în mod susținut, folosind scaun rulant.

Problema de la care pornește acest proiect este marginalizarea persoanelor cu dizabilități și participarea redusă a acestora în toate sferele sociale. Pentru a veni în întâmpinarea acestei realități, timp de 8 luni, cel puțin 20 de persoane cu dizabilități motorii din orașul Sibiu vor participa la activități de practicare a baschetului, handbalului și atletismului în scaun rulant. Rezultatele așteptate prin implementarea acestui proiect sunt: creșterea stimei de sine a beneficiarilor participanți, acceptarea propriei dizabilități și depășirea acestui prag psihologic și diminuarea stereotipurilor prezente în percepția publicului larg cu privire la comunitatea persoanelor cu dizabilități.