În stare de bine

Povești magice

Proiect derulat de Asociația Culturală Metropolis

Pe parcursul a 4 săptămâni, Asociația Culturală Metropolis va organiza o serie de activități creative dedicate copiilor din centrele din București care adăpostesc migranți și refugiați din Ucraina, cu scopul de a-i sprijini pe cei mici să depășească stările de depresie, anxietate, vinovăție și furie, asociate experienței războiului.

Durată: 1 lună (1 aprilie 2022 – 30 aprilie 2022)

Aria de desfășurare: urbană

Localități: București

Buget proiect: 74,944.00 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1/2022, Granturi rapide

 

Despre proiect

Centrele pentru migranții și refugiații din Ucraina aflate în sectoarele 1, 2 și 5 din București găzduiesc zilnic peste 5000 de persoane, dintre care aproximativ 1500 sunt copii cu vârste cuprinse între 1 lună si 15 ani. În timpul activităților derulate de membrii Asociației Metropolis voluntar în cadrul centrelor, aceștia au observat că cei mici resimt efectele războiului și au nevoie de susținere, terapie prin joacă și momente de evadare din prezent.

În perioada 1 – 30 aprilie, Asociația Culturală Metropolis vine în întâmpinarea nevoilor lor și va organiza, în cadrul centrelor în care sunt găzduiți, 12 proiecții de film, 20 de ateliere creative și un spectacol de magie, cu animații, lecții importante de învățat, dar și momente de râs, care vor provoca imaginația și curiozitatea celor mici și le vor oferi ocazia de a compune personaje și povești, în compania unor artiști. Cei 1500 de copii vor participa la proiecții de scurtmetraje, la ateliere “harta emoțiilor”, la activități de terapie prin “stop motion”, la sesiuni de dezvoltare personală prin jocuri teatrale interactive și la activități terapeutice individuale și de grup, adaptate și personalizate vârstei și particularităților lor de vulnerabilitate.