În stare de bine

Furnizarea de produse de bază refugiaților din centrele de găzduire din zona Suceava – Botoșani

Proiect derulat de Asociația Maria Holtzhauser

Asociația Maria Holtzhauser vine în sprijinul migranților și refugiaților din 20 de centre de cazare din zona Suceava – Botoșani, oferindu-le alimente și produse de primă necesitate prin intermediul Grupului de Acțiune Locală, care le recepționează și le distribuie local în funcție de nevoile identificate punctual în teren.

Durată: 1 lună (4 aprilie 2022 – 3 mai 2022)

Aria de desfășurare: rural, urban

Localități: Serbăuți, Poieni Solca, Straja, Marginea, Volovăț, Sucevița, Arbore, Iaslovăț, Mănăstirea Humorului, Solca, Horodnic de Jos, Horodnic de Sus, Căcica, Ulma, Brodina, Putna, Suceava (Jud. Suceava)

și Darabani, Dorohoi (Jud. Botoșani)

Buget proiect: 50,000.00 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1/2022, Granturi rapide

 

Despre proiect

Asociația Maria Holtzhauser s-a implicat în gestionarea crizei umanitare generate de conflictul cu Ucraina încă de la început, aprovizionând constant cu donații centrele de primire a refugaților din localitățile Serbăuți, Poieni Solca, Straja, Marginea, Volovăț, Sucevița, Arbore, Iaslovăț, Mănăstirea Humorului, Solca, Horodnic de Jos, Horodnic de Sus, Căcica, Ulma, Brodina, Putna, Suceava (jud. Suceava) și Darabani, Dorohoi (jud. Botoșani).

De la începerea conflictului din Ucraina și până în prezent, fluxul de refugiați și nevoile acestora s-au modificat continuu, însă membrii asociației au identificat câteva produse care au reieșit a fi necesare în mod permanent: alimente de bază, produse de îngrijire personală, produse pentru bebeluși și medicamente. În perioada aprilie – mai 2022, Asociația Maria Holtzhauser va furniza aceste produse pentru 500-1000 de refugiați ajunși pe termen scurt sau mediu în centrele de cazare administrate de Grupul de Acțiune Locală pe raza județelor Suceava și Botoșani. În paralel, echipa asociației va redirecționa donațiile primite din partea publicului larg către convoaiele umanitare care ajung dincolo de graniță, la orfelinatul, spitalul orășenesc și spitalul de psihiatrie din Cernăuți.