În stare de bine

Sport pentru pace

Proiect derulat de Asociația Corporeanima

Nevoile copiilor refugiați din Ucraina sunt multiple, plecând de la cele de bază (de hrană, adăpost) și până la cele sociale și psihologice. Pe lângă ajutorul de urgență primit din partea autorităților, copiii din Ucraina au nevoie de activități recreative și sportive care să le mențină optimismul, încrederea și sănătatea fizică și mentală la cote înalte, dar și de interacțiune cu copii români, pentru o integrare mai facilă în cultura și comunitatea locală. Proiectul Sport pentru pace, derulat de către Asociația Corporeanima, vine în întâmpinarea acestor provocări, prin intermediul mai multor tipuri de activități cu caracter sportiv și recreativ.

Durată: 9 luni (1 iunie 2022 – 1 martie 2023)

Aria de desfășurare: urban

Localități: București

Buget proiect: 198700 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1/2022, Granturi medii

Despre proiect

Proiectul Sport pentru pace, derulat de către Asociația Corporeanima, va implica, în următoarele 9 luni, peste 200 de copii ucraineni și români în activități sportive gândite să le mențină tonusul fizic și psihic și să le contureze celor refugiați un sentiment de siguranță într-o perioadă extrem de dificilă pentru ei: sesiuni săptămânale Master Sport (atletism, gimnastică, handbal, fotbal, rugby, volei, oină, badminton, combinate prin jocuri și exerciții colective), organizate în Parcul Bazilescu din București și evenimente de tip Jocurile Cartierului (cros și punerea în practică a abilităților sportive dezvoltate la sesiunile Master Sport), organizate în Parcul Bazilescu din București.

Deviza proiectului se regăsește într-un citat din Nelson Mandela: “Sportul are puterea de a schimba lumea. Are puterea de a uni într-un mod în care nimic altceva nu o face. Vorbește tinerilor într-o limbă pe care o înțeleg. Sportul poate crea speranță acolo unde cândva nu era decât disperare”.