În stare de bine

Ajungem MARI și Sănătoși

Proiect derulat de Asociația Lindenfeld

Durată: 4 luni

Aria de desfășurare: urban

Localități: Bucureşti, Buzău, Bacău, Constanţa

Buget proiect: 42.000 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 3

Domeniu: viață sănătoasă

SCOP

Proiectul își propune educarea copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi cu privire la igienă şi sănătate, într-un mod interactiv şi cu ajutorul voluntarilor în care au încredere, precum şi online printr-un site şi o pagină de Facebook care prezintă informaţiile atractiv şi simplu.

REZUMAT

Copiii şi tinerii din centre de plasament sau medii defavorizate sunt foarte vulnerabili şi expuşi multor riscuri din cauza sărăciei, comportamentului specific traumei şi lipsei de informare despre igienă și corpul uman. Ei au nevoie de un context adaptat şi de susţinere, astfel încât să îşi însuşească informaţii, să conştientizeze, să îşi schimbe atitudinerea şi comportamentul. Prin programul educaţional Ajungem MARI, peste 1300 de voluntari susţin săptămânal ateliere şi cursuri în centrele de plasament din Bucureşti şi 24 de judeţe şi sprijină peste 2000 de copii şi tineri cu vârste între 4 şi 20 de ani.

Prin acest nou proiect 200 de copii şi adolescenţi din 20 de centre sociale sau de plasament din Bucureşti, Bacău, Buzău şi Constanţa vor participa la ateliere de educaţie pentru sănătate, alături de 80 de voluntari Ajungem MARI, cu care au deja o relaţie de prietenie şi încredere reciprocă.

Voluntarii vor susţine ateliere adaptate pentru grupe de vârstă diferite în incinta centrelor de plasament. Atelierele sunt structurate pe module de 6 sau 12 săptămâni, pentru grupe formate din 4-6 copii grupaţi în trei categorii de vârstă: 5-9 ani, 10-13 ani şi 14-20 de ani.

Pe lângă informaţiile trasmise direct tinerilor în cadrul atelierelor, proiectul vizează transmiterea informaţiilor de bază pentru dezvoltarea unui stil de viață sănătos pentru adolescenţii din medii defavorizate din toată ţara. Asociaţia va crea o pagină de Facebook dedicată stilului de viață sănătos, prin care va distribui constant materiale atractive şi uşor de înţeles pentru tinerii care folosesc reţelele sociale, dar nu obişnuiesc să caute informaţii. Această pagină va fi promovată online, în presă şi prin evenimente în cinci licee. Proiectul este pilot şi va putea fi continuat în alte 21 de judeţe în care se desfăşoară programul Ajungem MARI.