În stare de bine

Când totul pornește de o bicicletă tandem

Seria Portret de ONGist #înstaredebine

Florin Georgescu, ajuns în mediul ONG din dorința de a face mișcare pe o bicicletă tandem, crede că accesibilizarea serviciilor și accesibilizarea urbană sunt mize extrem de importante în societatea actuală.

Florin Georgescu, președinte ACS Tandem Arena

 

  1. Cum ai ajuns să lucrezi în sectorul neguvernamental? A fost o întâmplare sau chiar îți doreai asta?

Ca multe alte alegeri pe care le-am făcut în viață, întâmplarea a avut un rol esențial. Totul a pornit de la dorința mea de a face mișcare / sport pe o bicicletă tandem. Ulterior, am avut ideea ca mai mulți oameni aflați în situația mea se pot bucura de astfel de activități, așa că în mod firesc a apărut Asociația Tandem și Clubul Sportiv Tandem Arena.

  1. Care este cauza pentru care ai lupta până-n pânzele albe?

O cauză importantă pentru care cred că merită să luptăm cu toții este accesul cu șanse egale al tuturor oamenilor la toate oportunitățile frumoase pe care ni le oferă viață. în mod specific, accesibilizarea serviciilor și accesibilizarea urbană mi se par mize extrem de importante în societatea actuală.

  1. Te implici în comunitatea în care trăiești, tu ca cetățean? Cum? Care ar fi sfatul tău pentru alte persoane care ar vrea să facă asta?

În general sunt un om care are păreri, uneori mai multe decât este normal, în tot ceea ce înseamnă viața comunitară. Noțiunea de voluntariat și de lucruri făcute pro bono este foarte importantă pentru mine, pentru că la rândul meu am văzut în nenumărate situații disponibilitatea altora în a se implica și a mă ajuta să pun în practică diferite idei. Dacă ar fi să dau un sfat altora, ar fi acela de a accepta ideea de voluntariat nu ca pe o constrângere, ci ca pe un prilej de dezvoltare personală, pentru că doar așa societățile lipsite de resurse (cum suntem și noi) se pot dezvolta și pot ajunge la un grad ceva mai mare de civilizație.

  1. Cum a fost experiența ta #înstaredebine? Ai lua-o de la capăt mâine, dacă ar fi cazul?

Experiența mea #înstaredebine a fost una de excepție, pentru că mi s-a demonstrat 100% utilitatea proiectului Tandem BikeFland (o idee pe care o aveam din anul 2012, când am pedalat până la Londra) și, în mod evident, aș lua-o oricând de la capăt pentru că experiența a fost una eminamente pozitivă.

  1. Cum te relaxezi la sfârșitul unei zile obositoare?

Formele mele de relaxare sunt foarte informale, să le spunem așa. în general mă întâlnesc cu prieteni, merg la concerte și îi acord foarte mare atenție iubitei mele.

  1. Cum se împacă viața de ONGist cu cea personală?

Până la un punct acestea se confundă, în sensul în care de câțiva ani încerc să aflu de la orice persoană pe care o cunosc în ce mod este dispusă să se implice în activitățile Tandem, în funcție de preocupările profesionale și de puterea de decizie pe care o are. Cu alte cuvinte, viața mea personală este cumva subordonată proiectelor mele.

  1. Practici voluntariatul? Unde, cum și de ce?

 Cred că îl practic în fiecare zi de când am înființat asociația și clubul sportiv, încercând să le țin în viață între două proiecte.

  1. Care e ideea genială de proiect pe care nu ai reușit să o implementezi încă?

O idee la care țin foarte mult este aceea prin care li se oferă persoanelor cu dizabilități oportunitatea de a participa gratuit împreună cu însoțitorii lor la evenimente culturale și sportive. Ideea este trecută de mult timp pe hârtie și așteaptă doar prilejul unei finanțări cu ajutorul căreia să devină realitate.

  1. Care ar fi trei tag-uri despre tine? (3 cuvinte care te descriu)

#leneș, #încăpățânat și #temperamental

 

Seria Portret de ONGist #înstaredebine este realizată în cadrul programului „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Tandem BikeFland a fost derulat de Asociația Clubul Sportiv TANDEM ARENA în perioada iulie 2018 – decembrie 2018.