În stare de bine

Caravana „Pasta și Periuța”

Proiect derulat de Asociația Better Chance

Durată: 4 luni

Aria de desfășurare: rural

Localități: Buzău, Pogoanele, Poşta Câlnău (jud. Buzău)

Buget proiect: 88.700 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 3

Domeniu: viață sănătoasă

SCOP

Scopul proiectului este conştientizarea părinţilor şi cadrelor didactice privind necesitatea îngrijirii dinţilor şi informarea acestora despre diversele metode de prevenţie orală.

REZUMAT

Studiile de specialitate relevă faptul că tot mai mulţi copii au probleme în dentiție încă de la vârsta de 2-3 ani. Orice afecţiune apărută la dinţii de lapte poate avea consecinţe serioase asupra dinţilor definitivi, cu repercursiuni  în viaţa adultă. În consecinţă, părinţii trebuie să fie informaţi despre aceste riscuri şi despre metodele de prevenţie şi igienă orală.

Scopul proiectului este acela de a transmite mesajul de igienă atât către părinţi cât şi către copiii de gradiniţă. Proiectul își propune să organizeze vizite în grădinițele din municipiul Buzău și localitățile rurale din județul Buzău, în cadrul cărora să prezinte regulile de igienă a dinţilor şi principiile unei alimentaţii echilibrate, care să nu afecteze sănătatea acestora.

Sunt vizate 13 grădiniţe din judeţul Buzău, cu aproximativ 2500 de copii beneficiari. Vor fi oferite copiilor paste şi periuţe de dinţi şi vor fi exersate împreună metodele de periaj şi jocuri tematice. În cadrul proiectului vor fi atrași medici stomatologi voluntari din proximitatea grădinițelor vizitate, care să ofere copiilor controale gratuite. Părinţii vor primi pliante cu informații despre proiect și un calendar de periaj, împreună cu vouchere de control gratuit.

Rezultatul dorit este schimbarea în bine a deprinderilor copiilor legate de igiena şi prevenţia dentară şi conştientizarea părinţilor şi a cadrelor didactice privind necesitatea îngrijirii dinţilor.