În stare de bine

Cu demnitate la țară

Proiect derulat de Asociaţia Pe Stop

Prin proiectul Cu demnitate la țară, Asociația Pe Stop oferă pachete cu produse de igienă menstruală și informații despre menstruație către cel puțin 60 de fete și femei din zonele vulnerabile rurale din apropierea Bucureștiului, acolo unde mare parte dintre gospodării nu au acces nici la apă curentă. Prin acest demers se urmărește reducerea dezavantajului pe femeile cu situație materială precară îl au față de persoanele care provin din medii avantajate, ele fiind încurajate să își ducă viața demn și autonom, indiferent de perioada lunii.

Durată: 3 luni

Aria de desfășurare: rural

Localități: Potlogi (județul Dâmbovița), Herăști și Isvoarele (jul. Giurgiu), zonele limitrofe ale orașului Constanța și Spanțov (județul Călărași)

Buget proiect: 35.322 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului pentru granturi mici 2020

SCOP

Proiectul susține fetele și femeile din medii rurale vulnerabile, oferindu-le produse de igienă menstruală adecvate și informații aplicate despre cum se pot îngriji astfel încât să-și protejeze sănătatea și să se simtă în largul lor pentru a-și continua activitățile zilnice chiar și în zilele delicate ale lunii. Astfel, Asociația Pe Stop își propune să reducă la minim dezavantajul suplimentar pe care ele îl dobândesc față de persoanele cu condiție economică superioară și persoanele de sex masculin.

OBIECTIVE

  1. Distribuirea a 220 de pachete cu produse de igienă menstruală fetelor și femeilor din medii rurale vulnerabile, din apropierea Bucureștiului;
  2. Organizarea de cursuri de igienă menstruală pentru 69 dintre aceste beneficiare;
  3. Pregătirea a 8 formatori noi pentru a preda cursurile de igienă menstruală.

REZUMAT

Cu demnitate la țară este primul pas pe care Asociația Pe Stop îl face către fetele și femeile vulnerabile din zonele rurale. Folosim experiența anilor petrecuți lucrând cu persoanele vulnerabile din mediul urban pentru a duce pachetele cu produse de igienă menstruală și cursurile de igienă în zonele vulnerabile rurale din apropierea Bucureștiului, acolo unde mare parte dintre gospodării nu au acces nici la apă curentă.

Minim 60 de fete și femei din aceste zone vor beneficia de produse adecvate de îngrijire suficiente pentru minimum două luni și, mai important, de informații despre menstruație – ce este ea, de unde vine, cum să ne îngrijim în zilele delicate și cum să alegem și să folosim produsele adecvate – informații pe care le vor putea folosi pe tot parcursul vieții. Prin acest demers se urmărește reducerea dezavantajului pe care îl au față de persoanele care provin din medii avantajate și sunt încurajate să își ducă viața demn și autonom, indiferent de perioada lunii.

Pentru a eficientiza acest proces, echipa de formatori în igienă menstruală se mărește cu ajutorul unei sesiuni train the trainers dedicate voluntarelor Pe Stop care doresc să susțină cursul de igienă menstruală.