În stare de bine

Cum vorbim despre consumul de droguri?

Cum vorbim despre consumul de droguri?

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Fundația Tineri pentru Tineri vă invită joi, 16 mai 2024, la evenimentul „Cum vorbim despre consumul de droguri?”, găzduit de Teatrul Apollo111 (Palatul Universul, Corp B, subsol, Strada Ion Brezoianu 23 – 25), în intervalul 18:00 – 20:00.

SPEAKERI INVITAȚI

  • Ramona Costescu, președintă Asociația ALIAT, psiholog și psihoterapeut
  • Dr. Mugur Ciumăgeanu, lector universitar la Facultatea de Psihologie și Sociologie Timișoara, psihoterapeut specialist şi formator în psihoterapie cognitiv-comportamentală
  • Dr. Marian Ursan, lector universitar la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, fondator și director executiv al Asociației Carusel
  • Aurelia Stănculescu, director CMBRAE (Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională)
  • Cătălin Moise, YouTuber
  • Alexandra Miroslav, coordonator programe educaționale Fundația Tineri pentru Tineri
  • Moderator – Ioana Ilie, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

AGENDĂ

18:00 – 19:30 Discuție moderată care vizează tematicile:

▪ Care sunt nevoile adolescenților și tinerilor pe tema consumului & adicțiilor?

▪ Cum răspunde mediul (politici sau profesioniști) acestor nevoi?

▪ Ce putem face mai bine? Soluții pentru abordări eficiente pe viitor

19:30 – 20:00 Sesiune de întrebări și comentarii cu publicul

20:00 Networking și discuții informale

OBIECTIVE

Deschiderea discuțiilor despre consumul în rândul adolescenților și tinerilor din generațiile actuale și abordări de prevenire, în vederea evitării consumului problematic.

Evenimentul își propune să se concentreze asupra vocabularului și discursului despre droguri, consum, reducerea riscurilor și adicții, ca factori de influență în societate: eficiența mesajelor mass-media cu efecte în informarea/ educarea publicului larg, succesul programelor de prevenire ce vizează adolescenții și impactul campaniilor de reducere a riscurilor în rândul tinerilor.

Invitații vor expune din experiențele lor profesionale, practice și directe în ceea ce privește consumul de  substanțe în rândul adolescenților și tinerilor în anii recenți. Panelul de invitați și dezbaterea propusă, precum și sesiunea de întrebări & răspunsuri de la final urmăresc să discute despre posibilele soluții legate de subiect, precum și să clarifice principalele mituri și prejudecăți legate de consum, consumatori și adicții, măsurile și mijloacele de prevenire, intervențiile și serviciile de reducere a riscurilor și de sprijin pentru consumatori.

PARTICIPARE

Evenimentul este public, cu intrare gratuită. Participarea se va face pe bază de înscriere prin formularul de aici.  

CONTEXT

Evenimentul „Cum vorbim despre consumul de droguri?” este realizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Fundația Tineri pentru Tineri, ca parte din apelul de finanțare #InStareSaAjut, dedicat inițiativelor dezvoltate de ONG-urile din România care vizează prevenția consecințelor negative asociate consumului de droguri în rândul adolescenților. Apelul #InStareSaAjut face parte din programul de finanțare pentru ONG-uri #InStareDeBine, susținut de Kaufland Romania. Obiectivul programului este reducerea inegalităților sociale cu focus pe grupurile și comunitățile vulnerabile, prin intermediul activităților culturale, sportive și de viață sănătoasă și prin acțiuni de dezvoltare organizațională.