În stare de bine

Educație pentru sănătate și produse de igienă pentru fetele și femeile defavorizate din București

Proiect derulat de Asociaţia Pe Stop

Proiectul vizeaza reducerea dezavantajelor educaționale, sociale și economice pe care menstruația le creeaza fetelor și femeilor din medii defavorizate. Timp de 6 luni, 300 de fete și femei fără adăpost, fără venituri sau cu venituri foarte mici din București vor primi pachete cu produse de igienă menstruală de calitate și brosuri educative. În completare, se vor organiza 6 ateliere privind igiena și sănătatea menstruală, pentru minim 60 de participante.

Durată: 6 luni

Aria de desfășurare: urban

Localități: București

Buget proiect: 204,482.00 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 2/2019

Domeniu: viață sănătoasă

SCOP

Proiectul are că scop reducerea dezavantajelor educaționale, sociale și economice pe care menstruația le creează fetelor și femeilor din medii vulnerabile. Prin punerea la dispoziție a produselor adecvate de igienă, acestea își vor putea continuă viață cotidiană, mergând la școală sau la muncă, fără riscurile de sănătate asociate igienei precare.

Atelierele de educație pentru sănătate și broșurile le vor oferi informații despre îngrijirea eficientă și despre ce se întâmplă cu corpul lor.

OBIECTIVE

  1. Oferirea de pachete cu produse de igienă pentru 300 de fete și femei din mediile defavorizate din București, timp de 6 luni;
  2. Crearea și distribuirea a 300 de broșuri educative;
  3. Derularea a 6 ateliere despre igienă și sănătate menstruală, cu un total de minimum 60 de beneficiare.

REZUMAT

Prin proiectul „Educație pentru sănătate și produse de igienă pentru fetele și femeile defavorizate din București”, Asociatia Pe Stop abordează problema menstruației și a impactului major pe care aceasta îl are asupra fetelor și femeilor din medii defavorizate (în lipsa produselor adecvate de îngrijire acestea nu merg la școală sau la muncă sau improvizează solutii care le pot pune în pericol sănătatea).

Activități propuse:

  • furnizarea de pachete lunare cu produse de igienă menstruală (absorbante, lenjerie intimă, gel dezinfectant pentru mâini, șervețele intime, șervețele normale) către 300 de femei din medii defavorizate: fără adăpost, fără venituri sau cu venituri foarte mici, din București;
  • furnizarea de minimum 6 ateliere educative privind igiena menstruală pentru un total de minimum 60 dintre beneficiarele pachetelor de mai sus;
  • distribuirea a 300 de broșuri educative despre igiena menstruală, acelorași beneficiare.

În urma acestei campanii de 6 luni, beneficiarele vor putea relua activitățile obișnuite (școală/ muncă), astfel încât menstruația să nu mai constituie un obstacol în calea activităților lor cotidiene. Astfel, rata abandonului școlar în rândul fetelor din medii defavorizate va fi diminuata, iar femeile vor putea contribui la veniturile familiilor lor.