În stare de bine

From the Streets to the Olympics

Proiect derulat de Asociația Clubul Sportiv Sport Promotion

Știați că baschetul 3×3 este cel mai popular sport urban de echipă din lume? Derulat de Asociația Clubul Sportiv Sport Promotion, proiectul „From the Streets to the Olympics” aduce această nouă disciplină olimpică mai aproape de peste 500 de copii și tineri, care sunt invitați să se antreneze cu numărul 1 mondial Dušan Domović Bulut sau să asiste la meciuri demonstrative și competiții alături de alți campioni la București, între 7-13 septembrie, la Kaufland Mihai Bravu, înaintea FIBA 3×3 U18 Europe Cup 2018.

 

Durată: 4 luni

Aria de desfășurare: urban

Localități: București

Buget proiect: 205.018 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1

Domeniu: sport

 

SCOP

Ne propunem să ducem sportul către tineri, oferindu-le o variantă dinamică, competitivă, cu o durată scurtă, muzică, entertainment, idoli și modele, precum și o puternică componentă digitală. Baschetul 3×3 nu necesită infrastructură complexă, se desfășoară într-un spațiu restrâns și prezintă uriașul beneficiu că se poate juca aproape oriunde. Baschetul 3×3 este alternativa atractivă prin care ne propunem să ducem noi sportul către tineri, încetând să-i mai așteptăm pe ei să vină la sport.

 

REZUMAT

„From the Streets to the Olympics” este un proiect sportiv care își propune promovarea practicării sportului de către o categorie cât mai largă de populație, cu posibilitatea ca cei mai talentați să poată accede către marea performanță, folosind drept instrument cel mai popular sport urban de echipă din lume, baschetul 3×3. Proiectul constă în organizarea unor activități specifice menite să atragă un număr cât mai mare de tineri. Baschetul 3×3 este o disciplină sportivă modernă și urbană, care îmbină dinamism, intesitate, competitivitate, distracție, durata scurtă a activității, muzică și digital.

Proiectul constă în organizarea unor activități sportive care includ:

  • Bulut Hoops presented by Kaufland – un curs de 5 zile în care peste 150 copii sub 18 ani și 10 antrenori români vor fi inițiați în baschetul 3×3 de către nr. 1 mondial (triplu campion mondial, triplu câștigător al FIBA 3×3 World Tour), Dusan Bulut din Serbia și echipa sa; acest camp se va desfășura în parcarea magazinului Kaufland Mihai Bravu;
  • Meet and play with the Champions presented by Kaufland – o serie de activități derulate pe parcursul a 2 zile, în care peste 300 copii și tineri vor avea ocazia să-i întâlnească și să joace contra campionilor europeni (Bogdan Popescu și Angel Santana) și a vice-campioanelor europene (Gabi Mărginean și Sonia Ursu).