În stare de bine

Împreună pentru sănătate la Castelu

Proiect derulat de Asociația Reality Check

Împreună pentru sănătate la Castelu ajută fetele și tinerele din Castelu prin cursuri de igienă personală și kit-uri cu produse de igienă de bază și le oferă tinerelor mame, multe dintre acestea minore, informațiile de bază pentru a-și îngriji și alăpta corect copiii. De asemenea, formează asistentul medical comunitar pentru a putea instrui pe viitor fetele și tinerele mame pe teme legate de igienă personală, îngrijire nou-născut și alăptare.

Durată: 3 luni

Aria de desfășurare: rural

Localități: Castelu (județul Constanța)

Buget proiect: 49,642 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului pentru granturi mici 2020

SCOP

Prin proiectul Împreună pentru sănătate la Castelu, Asociația Reality Check organizează cursuri de igienă personală, îngrijire copil și alăptare pentru fetele și tinerele mame din comunitatea săracă de romi-turci din Castelu, județul Constanța, marginalizate și discriminate de populația majoritară din cauza igienei precare. Lipsa educației și a unui venit stabil, condițiile dificile de locuire, în case suprapopulate, fără acces la utilitățile de bază, faptul că devin soții și mame la o vârstă fragedă, fac extrem de grea existența femeilor din comunitate.

OBIECTIVE

  1. Îmbunătățirea igienei personale a 78 fete și tinere mame din Castelu, care vor participa la cursurile de igienă personală și vor primi kit-uri cu produse de igienă de bază;
  2. Îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților practice de a îngriji corespunzător nou-născutul pentru un număr de 18 tinere mame, o parte dintre ele minore, care vor participa la cursurile de îngrijire copil și pentru 5 tinere mame, care vor participa la cursurile de alăptare și care vor primi produse necesare îngrijirii bebelușilor;
  3. Formarea asistentului medical comunitar pentru a putea instrui pe viitor fetele și tinerele mame din comunitatea defavorizată pe teme legate de igienă personală, îngrijire nou-născut și alăptare;
  4. Creșterea numărului de persoane care află despre proiectul de sănătate desfășurat la Castelu și despre importanța cursurilor de igienă și îngrijire copil în comunitățile defavorizate.

REZUMAT

Proiectul Împreună pentru sănătate la Castelu constă în livrarea de cursuri de igienă, îngrijire copil și alăptare pentru fetele și tinerele mame din comunitatea săracă de romi-turci din Castelu, județul Constanța, marginalizate și discriminate de familiile cu o situație mai bună. Lipsa educației și a unui venit stabil, condițiile dificile de locuire, în case suprapopulate, fără acces la utilitățile de bază, faptul că devin soții și mame la o vârstă fragedă, fac extrem de grea existența femeilor din comunitate.

Pentru a depăși o parte din prejudecățile cu care se luptă, prin acest proiect Asociația Reality Check îmbunătățește igiena fetelor și tinerelor din Castelu și le oferă tinerelor mame, multe dintre acestea minore, informații de bază și deprinderi practice pentru a-și îngriji și alăpta corect copiii. Le redă o parte din demnitatea de care ar trebui să se bucure.