În stare de bine

Sănătate și schimbare pentru copii cu nevoi speciale

Proiect derulat de Asociația Start pentru Autism

Proiectul contribuie la îmbunătățirea calității vieții a 70 de copii cu nevoi speciale beneficiari ai Centrului Start și a familiilor acestora, prin oferirea unor facilități precum: sesiuni de terapie ocupațională, grupuri de dezvoltare și suport pentru părinți, ședințe educaționale de pregătire pentru integrarea la grădiniță și școală, workshop-uri axate pe sănătate fizică și mentală.

Durată: 5 ½ luni (octombrie 2020 – martie 2021)

Aria de desfășurare: urban

Localități: Câmpulung Muscel, Rucăr, Lerești, Bughea de Sus, Bughea de Jos, Schitu-Golești, Stoenești, Dragoslavele, Mihăești (județul Argeș); Calafat și câteva localități limitrofe din județul Dolj

Buget proiect: 199,800.00 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 2/2020

Domeniu: viață sănătoasă

Despre proiect 

În cadrul proiectului, 70 de copii cu autism, Sindrom Down și alte tulburări de dezvoltare din Câmpulung Muscel și Calafat și familiile acestora vor primi sprijin pentru recuperare și îmbunătățirea stării de sănătate. Copiii beneficiari ai proiectului vor fi implicați în ședințe de terapie ocupațională, care să îi ajute în dezvoltarea autonomiei și îmbunătățirea stării de sănătate mintală și fizică, ședințe educaționale care să îi pregătească pentru integrarea la grădiniță și la școală și la activități sportive și de kinetoterapie.

În paralel, părinții acestora vor fi implicați în grupuri de dezvoltare personală, care să îi ajute în dezvoltarea unor strategii și mecanisme de a gestiona stresul și responsabilitățile, precum și în 2 workshop-uri axate pe sănătate fizică și mentală.

La finalul proiectului va fi organizat Crosul Run4change în Câmpulung Muscel, pentru diseminarea rezultatelor proiectului și încurajarea adoptării unui stil de viață sănătos în rândul publicului larg.