SCORE – Sportul în Comunitate – Respect și Educație
Proiect derulat de Asociația Clubul Sportiv Sport Promotion
Peste 100 de copii care trăiesc, în prezent, în centrele de plasament din București vor fi implicați, de-a lungul a nouă săptămâni, între iulie – decembrie 2021, în activități sportive și educative ghidate, menite să abordeze o serie de probleme cu care aceștia se confruntă în viețile lor de zi cu zi: incapacitatea de relaționare și adaptare socială, comportamente deviante, lipsa încrederii în sine, lipsa activităților de petrecere a timpului liber.
Durată: 5 luni
Aria de desfășurare: urbană
Localități: București
Buget proiect: 205,850.00 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1/2021
Despre proiect
Scopul proiectului “SCORE – Sportul în Comunitate – Respect și Educație” este acela de a ghida copiii care trăiesc în centrele sociale de plasament să-și dezvolte abilitățile sociale și colaborative, să își îmbunătățească valorile, atitudinile, comportamentul și starea de sănătate (fizică, psihică și emoțională), într-un mediu motivant și distractiv, prin implicare directă în activități sportive și educative.
Peste 130 de copii și tineri care trăiesc în prezent în centrele sociale din București vor avea parte, în această vară, de o experiență de neuitat în cadrul programului SCORE – Sportul în Comunitate: Onoare, Respect și Educație, derulat de ACS Sport Promotion de-a lungul a nouă săptămâni. Prin intermediul acestui proiect, centrele sociale implicate vor fi dotate cu panouri de baschet, iar copiii vor avea parte de sesiuni de inițiere și antrenament în baschetul 3×3, care le vor dezvolta capacitățile motrice, spriritul de echipă și interesul pentru activități sportive în general. În plus, copiii vor participa la câteva sesiuni educative despre valorile olimpice și vor avea oportunitatea să le cunoască și să stea de vorbă, de la distanță, cu jucătoarele din naționala feminină de baschet olimpic 3×3.
Proiectul SCORE se va încheia în luna septembrie cu organizarea unui turneu de baschet 3×3 la baza sportivă Poli Arena, locul de unde a început povestea acestei discipline devenită olimpică în 2017. În cadrul turneului, copiii își vor demonstra abilitățile dobândite în timpul activităților din proiect și vor avea oportunitatea ca eforturile depuse în timpul antrenamentelor să le fie recunoscute de publicul larg.