În stare de bine

Sprijin pentru Arad

Proiect derulat de Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară

Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară urmărește îmbunătățirea condițiilor de internare și trai pentru peste 350 de bebeluși și copii internați lunar în Spitalul Județean Arad și asigurarea protecției pentru 500 de medici care au grijă de acești copii. În plus, asociația va distribui pachete de hrană rece pentru 150 de persoane vulnerabile din municipiul Arad și din comunele adiacente.

Durată: 2 luni

Aria de desfășurare: urban

Localități: Arad

Buget proiect: 144,800 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1/2020 – În stare să ajut

SCOP

Scopul proiectului este îmbunătățirea condițiilor de internare și trai pentru peste 350 de bebeluși și copii internați lunar la Spitalul Județean Arad, a accesului la produse de hrană și igienă, creșterea protecției pentru 500 de medici care au grijă de copii și îmbunătățirea igienei personale a aparținătorilor acestora, precum și îmbunătățirea nivelului de trai pentru peste 150 de persoane lunar, asigurându-se pachete de hrană.

OBIECTIVE

  1. Sprijinirea prin achiziționarea și livrarea de materiale de protecție medicală pentru 500 de medici, asistente și personal auxiliar din cadrul secțiilor de Boli Infecțioase Copii, Pediatrie 1, Pediatrie 2 și Matern ale Spitalului Județean Arad;
  2. Sprijinirea prin furnizarea directă de hrană rece și produse de igienă primară pentru 60 de bebeluși pe lună și 300 de copii pe lună, internați în secțiile de Boli Infecțioase Copii, Pediatrie 1, Pediatrie 2 și Matern ale Spitalului Județean Arad;
  3. Sprijinirea prin furnizarea directă de pachete de hrană rece pentru 150 de persoane vulnerabile pe lună, din municipiul Arad și din comunele adiacente, pe durata a două luni;
  4. Implementarea unui program de voluntariat cu 30 de voluntari, cu scopul livrării pachetelor către toți beneficiarii, a informării corecte a beneficiarilor și a aparținătorilor în contextul pandemiei cu noul coronavirus și oferirea de suport psihologic beneficiarilor și aparținătorilor acestora.

REZUMAT

Problema identificată în cadrul proiectului este reprezentată de lipsa sau insuficienta disponibilitate a resurselor de hrană pentru copiii internați în Spitalul Arad, lipsa materialelor de protecție și a dezinfectanților pentru medici și personalul auxiliar din spital, precum și lipsa pachetelor de hrană necesare persoanelor vulnerabile (vârstnici, persoane cu dizabilități, persoane fără aparținători etc.) din județ. Aceasta se datorează incapacității locale și naționale de a gestiona aceste resurse în mod eficient și transparent, iar ca soluție imediată identificată, pentru a salva cât se mai poate în perioada următoare, este necesară mobilizarea imediată a sectorului neguvernamental în vederea acoperirii acestor nevoi sociale și medicale.

Proiectul își propune să sprijine medicii și personalul auxiliar prin achiziționarea și livrarea de materiale de protecție medicală pentru asistente și personal auxiliar din secțiile de Boli Infecțioase Copii, Pediatrie 1, Pediatrie 2 și Matern ale Spitalului Județean Arad. Totodată, sprijinirea prin furnizarea directă de hrană rece și produse de igienă primară pentru 60 de bebeluși pe lună și 300 de copii pe lună pentru cei internați la Spitalul Județean Arad.

În același timp, proiectul își propune și asigurarea de pachete de hrană rece pentru 150 de persoane vulnerabile din municipiul Arad și din comunele adiacente, pe durata a două luni, precum și implementatea unui program de voluntariat cu 30 de voluntari, cu scopul livrării pachetelor către toți beneficiarii, informării corecte a acestora și a aparținătorilor lor în contextul pandemiei cu noul coronavirus, precum și oferirea de suport psihologic aparținătorilor.