În stare de bine

Sprijin pentru personalul medical și nou-născuții din maternități – echipamente de protecție și aparatură împotriva Covid-19

Proiect derulat de Asociația Prematurilor

Proiectul derulat de Asociația Prematurilor urmărește să scadă riscul de contaminare cu noul coronavirus al personalului medical din patru maternități din țară, precum și al nou-născuților și părinților care beneficiază de serviciile acestor maternități. Maternitățile incluse în proiect vor fi maternitățile spitalelor județene de urgență din Bacău, Călărași și Târgoviște, precum și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București.

Durată: 4 luni

Aria de desfășurare: național

Localități: Bacău, Călărași, Târgoviște, București

Buget proiect: 149,980 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1/2020 – În stare să ajut

SCOP

Proiectul urmărește să scadă riscul de contaminare cu noul coronavirus al personalului medical din patru maternități din țară, precum și al nou-născuților și părinților care beneficiază de serviciile acestor maternități.

OBIECTIVE

Oferirea de sprijin pentru patru maternități și secții de nou-născuți din România, alese ca unități medicale suport în contextul pandemiei, prin achiziționarea imediată a echipamentelor și produselor medicale necesare.

REZUMAT

Maternitățile, pentru că nu se află în linia 1 în lupta cu noul coronavirus, au rămas din nou în urmă, atât cu echipamentele de protecție, cât și cu aparatura medicală, deși nou-născuții, mai ales cei prematuri, sunt extrem de vulnerabili, iar părinții lor foarte speriați și expuși. Nici părinții nu primesc echipamente de protecție (halat, mănuși, bonetă, protecție încălțări), pentru că nimeni nu era pregătit pentru acest scenariu, iar resursele sunt distribuite către personalul medical.

Astfel, potrivit ordinului Ministerului Sănătății publicat în Monitorul Oficial 263/31.03.2020, a fost elaborată lista cu spitalele de suport pentru pacienții infectați cu Covid-19, care necesită tratament pentru patologiile specifice. Astfel, au fost identificate și desemnate ca unități suport 44 de maternități din țară, printre care și maternitățile care au cerut sprijinul Asociației Prematurilor:

  • Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău
  • Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Călărași
  • Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște
  • Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București

Beneficiari vor fi 100 de cadre medicale din cele patru unități și peste 2.000 de părinți ai nou-născuților. Echipamentele furnizate vor consta în lămpi bactericide și echipamente de protecție (mănuși, halate, bonetă. ctc)