În stare de bine

Tandem BikeFland 2

Proiect derulat de Asociaţia Clubul Sportiv Tandem Arena

Tinerii cu deficiențe de vedere din Arad, București, Buzău, Cluj-Napoca, Târgu Frumos și Timișoara  vor continua să practice ciclismul în tandem în cadrul proiectului Tandem BikeFland 2, derulat de Asociația Clubul Sportiv Tandem Arena. Asociația le pregătește o Școală de Vară la Baza Sportivă Izvorani și cea de-a doua ediție a Competiției Naționale de Ciclism în Tandem.

Durată: 7 luni

Aria de desfășurare: urban

Localități: Arad, București, Buzău, Cluj-Napoca, Târgu Frumos (jud. Iași), Timișoara

Buget proiect: 234,975.00 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1/2019

Domeniu: sport

SCOP

Scopul proiectului este acela de a oferi în continuare posibilitatea practicării ciclismului în tandem ca activitate de loisir și de performanță persoanelor cu deficiențe de vedere. Tototdată proiectul își propune organizarea unei școli de vară de inițiere în ciclism pentru tineri nevăzători alături de tineri sportivi valizi, precum și a celei de-a doua ediții a Competiției Naționale de Ciclism în Tandem.

OBIECTIVE

  1. Facilitarea accesului elevilor cu deficiențe de vedere la practicarea paraciclismului, prin achiziționarea și distribuirea a 10 biciclete tandem și a 20 seturi de echipamente de bicicletă către 5 licee de nevăzători din țară.
  2. Promovarea sportului ca metodă de incluziune socială, prin organizarea unei școli de vară de 14 zile la Baza Sportivă Izvorani pentru 30 tineri cu deficiențe de vedere și 30 sportivi valizi.
  3. Creșterea gradului de mobilitate personală pentru 328 de elevi de liceu cu deficiențe de vedere din orașele Arad, București, Buzău, Cluj-Napoca, Târgu Frumos (jud. Iași), Timișoara prin practicarea ciclismului în tandem cu profesori specializați.
  4. Formarea unui mediu competițional sportiv, prin organizarea celei de-a doua ediții a competiției naționale de ciclism în tandem, Tandem BikeFland.

REZUMAT

Nevoia identificată constă în deficitul de mobilitate personală în rândul tinerilor cu deficiențe de vedere și accesul redus al acestora la activități de practicare a sportului. Scopul proiectului este acela de a continua programul sportiv de paraciclism creat în cadrul școlilor de nevăzători din România, program care constă în includerea paraciclismului ca activitate sportivă și de loisir în rândul tinerilor nevăzători. Activități: achiziționarea și distribuirea a 10 biciclete tandem și a 20 seturi de echipamente de bicicletă către 5 licee de nevăzători din țară; organizarea unei școli de vară de paraciclism la Baza Sportivă Izvorani; desfășurarea antrenamentelor de masă în cadrul liceelor speciale pentru elevi cu deficiențe de vedere; organizarea unei competiții naționale de ciclism în tandem, Tandem BikeFland. Rezultate: accesul elevilor la paraciclism, Școala de Vară de la Izvorani, Campionatul Național de Biciclete Tandem Tandem BikeFland, promovarea sportului ca metodă de incluziune.