În stare de bine

Tineri educați = viitor sănătos!

Proiect derulat de Fundația de Sprijin Comunitar

Durată: 6 luni

Aria de desfășurare: rural

Localități: Bacău, Stănișești, Motoșeni, Podu Turcului, Corbasca, Dealu Morii (jud. Bacău)

Buget proiect: 211.900 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 2

Domeniu: viață sănătoasă

SCOP

Proiectul oferă unui număr de 350 de copii și tineri săraci din mediul rural și orașul Bacău activități educative nonformale menite să-i ajute să dobândească cunoștințele și deprinderile necesare pentru a crește și trăi sănătos și în armonie cu ei înșiși și cei din jur, să depășească diferențele sociale și educaționale față de colegii lor din oraș, să își dezvolte abilități de viață independentă și de succes.

REZUMAT

Proiectul propus răspunde la nevoia de servicii educaționale, de dezvoltare personală și de stimulare a copiilor ce trăiesc în satele sărace din estul județului Bacău. Acești copii provin din familii cu venituri modeste, sunt privați de o copilărie frumoasă și sănătoasă, care să le asigure un viitor mai bun.

Fundația de Sprijin Comunitar va activa prin proiect o echipă mobilă de specialiști (psiholog, asistent medical, medic, asistent social), care îi vor educa pe copii pentru o viață sănătoasă și activă, pentru prevenirea unor pericole, dar și pentru a acționa în caz de urgențe care pot apărea acasă sau la școală. Tinerii susţinuți cu burse educaționale pentru a veni la liceu în oraș vor beneficia de sesiuni de dezvoltare personală și sesiuni practice de gătit sănătos.

Proiectul are un caracter inovativ și abordează concepte de viață sănătoasă cu bugete mici. Pentru susținerea activităților din proiect echipa de specialiști va realiza un set de patru broșuri, care vor acoperi următoarele subiecte: Ce fac în caz de urgență?; Sunt adolescent! Eu cu cine vorbesc?; Fără perdea… despre adicție; Oglindă, oglinjoară, cine-i cel mai sănătos din școală?. Aceste broșuri vor însoți sesiuni de jocuri și discuții susținute de echipa copiilor de vârstă școlară din școlile comunelor vizate. Copiii cei mai activi vor fi recompensați prin premii și participarea la o excursie. Proiectul este o metodă excelentă de a învăța în mod prietenesc să pășească în viață cu un bagaj util de informații despre o viață sănătoasă.