În stare de bine

Webinar: Aspecte juridice generale de funcționare a ONG-urilor

Programul #CreștemONGuri #ÎnStareDeBine vine în întâmpinarea nevoilor organizațiilor neguvernamentale cu un nou webinar pe tema prevederilor legale referitoare la funcționarea asociațiilor și fundațiilor, potrivit OG 26/2000.

Vom discuta despre organizarea și funcționarea persoanelor juridice fără scop patrimonial, despre modificarea actului constitutiv și a statutului, despre asociațiile și fundațiile de utilitate publică și despre veniturile organizațiilor neguvernamentale. Un alt aspect pe care îl vom aborda este legat de obligațiile organizațiilor neguvernamentale din perspectiva Legii 129/2019, pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Bianca Oprea este absolventă a Facultății de Drept – Universitatea din București și licențiată și masterandă în Dreptul și Guvernanța Afacerilor Internaționale și Europene la Facultatea Paris 1 Pantheon Sorbonne. Activează ca jurist în sectorul neguvernamental de trei ani de zile, concentrându-și expertiza în domenii precum: dreptul european și internațional al drepturilor omului, legislația aferentă organizațiilor neguvernamentale, prevenirea și combaterea discriminșrii, drept european și drept constituțional comparat. Activitatea sa în cadrul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile se materializează prin elaborarea de documente statutare și procedurale, asigurarea legalității actelor și faptelor juridice necesare desfășurarii activității curente a fundației, redactare de intervenții de tip amicus curiae în fața instanțelor naționale și europene, cercetare legislativă, precum și redactarea de articole pe teme legislative cu posibile implicații pentru sectorul neguvernamental.

Evenimentul se adresează EXCLUSIV organizațiilor neguvernamentale.

Organizațiile interesate să participe sunt invitate să completeze formularul de înscriere disponibil AICI, până cel târziu joi, 2 iulie, ora 17:00.

Acest webinar nu reprezintă consultanță juridică, ci își propune să treacă în revistă dispozițiile OG 26/2000 și ale Legii 129/2019. Toate întrebările relevante și care se regăsesc în tema webinarului vor fi transmise invitatei noastre, care le va acoperi în cadrul prezentării sale din timpul evenimentului. Menționăm faptul că evenimentul NU va avea sesiune de întrebări și răspunsuri.

Pentru mai multe întrebări, persoana de contact este Iuliana Rada – iuliana.rada@fdsc.ro.