În stare de bine

Am ajuns în ONG pentru că era din familie

Seria Portret de ONGist #înstaredebine

Pentru Alexandru Iureș, biciclitul sau mersul cu trotineta, urmat o carte sau un film, reprezintă remediul de elecție la sfârșitul unei zile obositoare.

Alexandru Iureș, manager cultural Asociația Culturală Act

  1. Cum ai ajuns să lucrezi în sectorul neguvernamental? A fost o întâmplare sau chiar îți doreai asta?

Am ajuns în ONG pentru că era din familie. O bună bucată de vreme am fost implicat parțial după care, când m-am molipsit complet, am intrat full-time.

  1. Care este cauza pentru care ai lupta până-n pânzele albe?

Aș lupta pentru multe până în pânzele albe, dar dacă trebuie să aleg, aleg educația. Cred că fără ea nu avem șanse la nimic bun.

  1. Te implici în comunitatea în care trăiești, tu ca cetățean? Cum? Care ar fi sfatul tău pentru alte persoane care ar vrea să facă asta?

În această perioadă mă străduiesc alături de colegii mei să pun o pietricică la fundația educației și bucuriei oamenilor prin Școala de bine, și prin activitatea Teatrului ACT (Asociația culturală ACT). Pentru cei care vor să se implice, sfatul ar fi să găsească ceva care îi motivează și dacă nu găsesc imediat, să se bage în orice activitate și vor găsi pe parcurs. Să nu mai stea pe gânduri nici un pic. E mult de făcut!

  1. Cum a fost experiența ta #înstaredebine? Ai lua-o de la capăt mâine, dacă ar fi cazul?

Experiența la  #ÎnStaredeBine a fost una excepțională din toate punctele de vedere și nu numai că aș lua-o de la capăt mâine, am și luat-o de la capăt deja, pregătim următorul proiect pe baza celui în derulare.

  1. Cum te relaxezi la sfârșitul unei zile obositoare?

Pe bicicletă sau trotinetă după care carte sau un film.

  1. Cum se împacă viața de ONGist cu cea personală?

Pentru mine în mare parte sunt cam același lucru. Sunt în ONG pentru că fac ce îmi place și de aia o să mă vezi la birou uneori și în weekend.

  1. Practici voluntariatul? Unde, cum și de ce?

Nu prea. Îmi doresc să schimb asta, dar pentru asta trebuie să umblu major la program. De obicei plec de acasă la 10 și mă întorc după 12 ore uneori și mai mult.

  1. Care e ideea genială de proiect pe care nu ai reușit să o implementezi încă?

Să fac să fie obligatorie în școli ora de plantat copaci. 🙂

  1. Care ar fi trei tag-uri despre tine? (3 cuvinte care te descriu)

”Habar nu am”, ”chiar nu am”, ”probabil colegii mei ar putea ști mai multe despre asta”. Sunt trei? 🙂

 

Seria Portret de ONGist #înstaredebine este realizată în cadrul programului „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Școala de bine este derulat de Asociația Culturală Act în perioada iulie 2019 – februarie 2020.