Aș lupta pentru a apăra dreptul la fericire
Seria Portret de ONGist #înstaredebine
Pasiunea lui Radu Petre este sportul, în special baschetul care încă îi ocupă o mare parte atât din timpul liber, cât și din cel profesional, mai ales ca în sectorul neguvernamental activează tot în zona sportului.
Radu Petre, manager ACS Sport Promotion
- Cum ai ajuns să lucrezi în sectorul neguvernamental? A fost o întâmplare sau chiar îți doreai asta?
Pasiunea mea este sportul, în general. Dintre sporturi, baschetul este cel pe care l-am practicat și care încă îmi ocupă mare parte atât din timpul liber, cât și din cel profesional. Una dintre cele mai importante realizări personale este aceea că lucrez în domeniul de care sunt pasionat, respectiv în sport, iar aceasta este o activitate care se potrivește perfect cu sectorul neguvernamental. Scopul a fost acela de a activa în sport: așa am ajuns aici.
- Care este cauza pentru care ai lupta până-n pânzele albe?
Aș lupta pentru a apăra dreptul la fericire.
- Te implici în comunitatea în care trăiești, tu ca cetățean? Cum? Care ar fi sfatul tău pentru alte persoane care ar vrea să facă asta?
Din lipsa de timp, implicarea mea în comunitate nu reprezintă un lucru cu care să mă laud. Ocazional, încerc să-i ajut pe cei mai puțin norocoși. Având în vedere că nu sunt un exemplu de urmat în această privință, ar fi exagerat să ofer sfaturi.
- Cum a fost experiența ta #înstaredebine? Ai lua-o de la capăt mâine, dacă ar fi cazul?
Venită după o lungă serie de experiențe similare (finanțări nerambursabile) derulate cu instituții publice, colaboararea în cadrul programului #înstaredebine ne-a arătat că se poate și altfel – fără uriașele bariere birocratice, cu un sprijin permanent din partea FDSC și cu un interes comun în a livra un proiect de succes. Da, fără ezitare mâine aș lua-o de la capăt!
- Cum te relaxezi la sfârșitul unei zile obositoare?
De obicei aleg sa mă joc cu Eric, fiul meu. Baschetul este sportul pe care îl practic regulat și care ma relaxează din punct de vedere mental. Lectura și filmele sunt de asemenea pe lista mea de activități.
- Cum se împacă viața de ONGist cu cea personală?
Nu prea se împacă: activitatea profesională este la nivel maxim vara și în weekenduri ceea ce face ca viața personală să sufere. Încerc să echilibrez lucrurile în sezonul rece când activitatea este ceva mai
redusă și pot oarecum să recuperez.
- Practici voluntariatul? Unde, cum și de ce?
În prezent nu, din păcate. Totuși, având în vedere faptul că timp de mai mult de 10 ani am investit enorm de mult timp (fără a fi remunerat) în organizarea turneelor Sport Arena Streetball (care au asigurat participarea gratuită atât pentru jucători, cât și pentru spectatori), aș putea încadra aceste activități în capitolul voluntariat.
- Care e ideea genială de proiect pe care nu ai reușit să o implementezi încă?
Nu cred că e ceva genial în asta, dar ideea care mă bântuie de ceva vreme (și care nu are vreo legătură cu activitatea mea profesionala) este crearea unei „aplicații” care să permită unei
persoane să vadă în orice moment tot ceea ce a făcut de când s-a născut – un fel de statistică a vieții.
- Care ar fi trei tag-uri despre tine? (3 cuvinte care te descriu)
#agitat, #dedicat, #loial
Seria Portret de ONGist #înstaredebine este realizată în cadrul programului „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. From the Streets to the Olympics a fost derulat de Asociația Clubul Sportiv Sport Promotion în perioada iulie 2018 – octombrie 2019.