În stare de bine

Brâncuși360

Proiect derulat de Asociația Eurolife

Prin proiectul „Brâncuși360”, Asociația Eurolife își propune să promoveze ansamblul monumental „Calea Eroilor” din Târgu Jiu (Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului), prin realizarea unui tur în realitatea virtuală, cu ajutorul tehnologiilor inovatoare (filmări 360 VR).

 

Durată: 8 luni

Aria de desfășurare: urban

Localități: Târgu Jiu

Buget proiect: 77.294 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 1

Domeniu: cultură

 

SCOP

Promovarea ansamblului monumental Calea Eroilor din Târgu Jiu (Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului) în mediul online, cu ajutorul tehnologiilor inovatoare (filmări 360, Realitatea Virtuală).

 

REZUMAT

Proiectul Brâncuși360 își propune să promoveze patrimonial cultural local, și să-l valorifice pentru dezvoltarea zonei. Brâncuși360 promovează operele originale ale sculptorului Constantin Brâncuși prin realizarea unui tur în Realitatea Virtuală (filmări 360 grade) a complexului monumental Calea Eroilor din Târgu Jiu, care cuprinde Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului, folosind cele mai noi tehnologii. Conținutul 360 grade RV este o oportunitate inedită de a crea experiențe captivante, memorabile, durabile și valoroase pentru vizitator. Experiența turului în Realitatea Virtuală oferă un grad mare de interactivitate între opera de artă și public, dând vizitatorului sentimentul că se află la fața locului. Vizitatorul are posibilitatea unică de a viziona operele de artă din toate unghiurile posibile, creându-și propriul itinerar. Ansamblul monumental Calea Eroilor va putea fi vizitat online ORICÂND, de ORIUNDE, 24 din 24, 7 zile pe săptămână, 365 zile pe an. Tipul proiectului este virtual pentru platforme mobile (app pentru smartphone și tablete), desktop (computer și laptop).

Proiectul Brâncuși360 va avea un impact foarte mare asupra publicului larg în general, dar va avea și un caracter educativ în școli, unde copii din toate zonele României, rurale, urbane și cei din diaspora vor avea posibilitatea să trăiască o experiență virtuală, captivantă, atunci când vor învăța despre Brâncuși, crescând astfel dorința multora de a ajunge la Târgu Jiu pentru a vizita complexul în realitate. Faptul că în joacă pot explora monumentele atât de pe calculator, telefon mobil dar și tabletă crește semnificativ numărul utilizatorilor care vor interacționa virtual cu ansamblul monumental Calea Eroilor.